Menu Sluiten

TexTalk #11 bij tentoonstelling P.LACE.S in MoMu in Antwerpen

Afgelast door Covid

Op woensdag 24 november aanstaande organiseren we een bijzondere editie van de TexTalks. We zijn te gast bij het MoMu in Antwerpen, dat vorige maand na lange tijd haar deuren weer opende. We krijgen een speciale lezing over de tentoonstelling P.LACE.S en gaan daarna het museum en de stad in.

‘P.LACE.S – De verborgen kant van Antwerpen’ belicht de rol van Antwerpen in de ontwikkeling en internationale handel van kant. MoMu presenteert deze rijke geschiedenis op 5 verschillende locaties in de stad, in dialoog met hedendaagse innovatieve en hoogtechnologische modecreaties. Met ‘P.LACE.S’ gaat MoMu een unieke conversatie aan tussen historisch textielambacht en hedendaagse mode om onze geschiedenis van een andere, Antwerpse kant te bekijken. Zo ontstaat een visueel spel tussen heden en verleden dat objecten presenteert uit internationale collecties die nooit eerder in België getoond werden. Met ‘P.LACE.S’ duidt MoMu het socio-economische en artistieke belang van de kant die in Antwerpen gemaakt en verhandeld werd.

Onderzoek en concept: Frieda Sorber. Frieda was jarenlang conservator van de historische collectie van het ModeMuseum. Ze publiceerde boeken, waaronder het boek P.LACE.S – De verborgen kant van Antwerpen, dat bij deze tentoonstelling uitkomt.

Speciaal voor de leden van de Textielcommissie verzorgt Frieda Sorber op 24 november om 11.00 uur een lezing van een half uur. Aansluitend is er een rondleiding door de tentoonstelling in het MoMu.

Omdat er veel belangstelling is lopen de rondleidingen al snel vol. Daarom verzoeken we om je zo snel mogelijk bij de Textielcommissie in te schrijven. Dat kan door te klikken op deze link of de groene button onderaan dit bericht.

De totale kosten voor de lezing, de rondleiding en de entree voor het museum zijn € 37,89. Alle expo’s kunnen met hetzelfde toegangsticket bezocht worden. Na de lezing en de rondleiding kunnen de 4 andere plaatsen bezocht worden. Hiervoor moet wel een tijdsslot gereserveerd worden. Het ticket kan eventueel ook op een andere dag worden gebruikt. De tentoonstellingen lopen tot 2 januari 2022. Meer informatie over deelnemers, de tentoonstellingen, bruiklenen, etc. is te vinden op: https://www.momu.be/nl

TexTalk: MoMu Antwerpen
Waar: ModeMuseum Antwerpen, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Wanneer: woensdag 24 november 2021 om 11:00 uur
Tickets: € 37,89

Verwante berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.