Menu Sluiten

Kaartverkoop Leidse Weefsels van start

Van uitstel komt geen afstel! Op donderdag 7 april is het dan eindelijk zover. We organiseren het symposium ‘Leidse weefsels’ in de Lakenhal. We hebben een mooi programma samengesteld met maar liefst 12 lezingen in een ochtend- en middagprogramma en u wordt verwend met een heerlijke lunch en borrel. Fijn om iedereen weer te ontmoeten. De kaartverkoop loopt vlot, dus wees er snel bij! Onderstaande knop brengt u naar Eventbrite, waar u kaarten kunt aanschaffen.

Meer informatie

De Textielcommissie organiseert het symposium samen met de Lakenhal. Leiden is al zeven eeuwen lang een textielstad. Behalve het verven van laken werden er in Leiden ook vele andere wollen en halfwollen stoffen geproduceerd. In de zeventiende eeuw kende Leiden verschillende soorten stofbenamingen voor verschillende soorten weefsels en materialen waaronder laken, saai, wol, katoen, zijde. Leiden stond bekend om het blauw en het zwartverven daarvoor werden kleurstoffen uit Zuid-Europa, Azië Noord- en Zuid-Amerika geïmporteerd. Lakenloodjes uit deze stad zijn over de hele wereld teruggevonden, de oudste dateren uit 1275.

Kunstenaars en ontwerpers als Liset van der Scheer, Hella Jongerius en Claudy Jongstra laten de eigentijdse verwerking van stoffen en garens zien.In de oorspronkelijke opzet moest voor het symposium Leidse Weefsels een keuze gemaakt worden voor het ochtend- òf het middagprogramma. Nu in 2022 zijn ochtend- en middagprogramma samengevat in één dag. Maar liefst twaalf lezingen om aan deel te nemen dus. Tickets kunt u kopen via Eventbrite.

Verwante berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.