Menu Sluiten

Koop nu uw kaartje voor het symposium Denim & Dyeing

Op zaterdag 22 oktober organiseert de Textielcommissie een symposium over Denim & Dyeing in het prachtige gebouw van Fashion For Good in Amsterdam.

Het belooft een bijzonder symposium te worden onder andere vanwege de design challenge die eraan gekoppeld is. Een zeer talentvolle groep van jonge ontwerpers is sinds maart bezig met de opdracht een creatie te maken met hetzelfde materialenpakket bestaande uit jeans samples (van Soorty en Bestseller), leftover fabric (Enschede Textielstad) en duurzame pigmenten (Recycrom).

In aanloop naar de inleverdeadline is er een aantal workshops georganiseerd. Op  9 juli was er een Recycrom workshop in de studio van Leon Blok onder leiding van Juan Manuel Gomez van Officina +39 en op 16 juli was er een Shibori workshop in het Textielmuseum in Tilburg.

Op zaterdag 10 september zijn de finalisten beoordeeld door een professionele jury. De winnaars zullen tijdens het symposium bekend gemaakt worden en worden in de twee weken na het symposium tentoongesteld in een pop-up expo in het museum van Fashion For Good. De kaartverkoop voor het symposium Denim & Dyeing is al van start voor donateurs van de Textielcommissie. Niet-donateurs kunnen vanaf 15 september een kaartje kopen.

Definitief programma:

09:30 – 10:00 Registratie, koffie

10.00 – 10.05 Gwen Boon – Fashion For Good: Welkom

10.05 – 10.10 Karin van Paassen – Textielcommissie: Welkom

10.10 – 10.15 Dagvoorzitters: Jan & Leon

10.15 – 10.30 Andrea Venier – Officina +39: Recycrom  15 min

10.35 – 10.50 Michelle Zhu – Huue.bio: turning sugar into dye 15 min

10.55 – 11.05 Sumeyya Donmez – denim chemistry art project 15 min

11.05 – 11.15 Q&A

11.15 – 11.45 Koffiepauze

11.45 – 12.00 Filip van Noort – Wageningen University: indigo teelt in NL: 15 min

12.05 – 12.20 Jakob Krzysko – Dystar: sustainability trends in industrial indigo 15 min

12.20 – 12.30 Q&A

12.30 – 13.30 Lunch pauze

13.30 – 13.45 Annemieke Koster – Enschede Textielstad: gerecyclede denim 15 min

13.50 – 14.05 Eda Dikmen – Soorty: Smart Indigo and Cascara 15 min

14.10 – 14.25 Ruedi Karrer – Jeans Museum: how to create and preserve a collection: 15 min

14.25 – 14.35 Q&A

14.35 – 15.00 Theepauze

15.00 – 15.15 Emma McClendon – St Johns: ‘Denim: fashion’s frontier’ 15 min (digitaal)

15.20 – 15.35 Liza Snook – Virtual Shoe Museum: denim schoenen 15 min

15.35 – 15.50 Q&A

15.50 – 17.00 Design Challenge Young Talent

Jan & Leon maken de winnaar van de design challenge bekend, gebaseerd op het jury rapport.

17.00 – 19.00 Borrel

Verwante berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.