Menu Sluiten

TC op locatie

Let op! Door het coronavirus zijn deze twee bijeenkomsten tot nader orde uitgesteld.

TC op Locatie: Textile Research Centre

Onder begeleiding van Dr Gillian Vogelsang-Eastwood en assistent Beverley Bennett*

Waar: Hogewoerd 164, 2311 HW Leiden
Wanneer: dinsdag 28 april 2020 van 13.00-15.30 uur
Tickets: €20
Direct aanmelden (alleen voor leden)

Dr Gillian Vogelsang-Eastwood is directeur van de Stichting Textile Research Centre (TRC), een getraind textiel archeoloog en specialist in textiel en kleding van het Midden-Oosten en de geschiedenis van het borduren in het algemeen.

Programma:

Gillian houdt een informeel gesprek over de TRC, de geschiedenis, de rol, de activiteiten en de toekomst als een internationaal kenniscentrum voor textiel en kleding. Dit zal direct worden gerelateerd aan de brede encyclopedische verzameling van meer dan 27.000 items uit de hele wereld die dateren van de prehistorie tot heden.

Daarnaast wordt de groep rondgeleid door de tentoonstelling ‘Amerikaanse Quilts’. De tentoonstelling omvat meer dan 50 Amerikaanse quilts en quilt tops, plus vele andere aanverwante artikelen uit de periode van vóór de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865), het late Victoriaanse tijdperk, de Grote Depressie van de jaren 1930 en de heropleving van het quiltambacht in de jaren 1970.

*De presentatie door Gilian zal in het Nederlands zijn. Het gedeelte door Beverley Bennett in het Engels.

Let op! TC op locatie is alleen toegankelijk voor leden

MEI 2020

TC op Locatie: de privécollectie van An Moonen

Waar: De Leigraaf 121, 6932 BB Westervoort (bij Arnhem)
Wanneer: vrijdag 8 mei 2020 van 13.30-16.00 uur
Tickets: € 20
Direct aanmelden (alleen voor leden)

An Moonen is antiek textiel deskundige en lid van ICOM. Ze werkte als curator bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en momenteel vanuit haar huis in Westervoort. Ze heeft een website opgezet om haar specifieke kennis met andere, internationale textiel liefhebbers te delen: http://antiquetextile.info. Hierop vind je ook al haar artikelen en publicaties, waaronder: Geschiedenis van de Nederlandse Quilt, An Moonen, 2008.   

Programma:

Je wordt verwelkomd met thee of koffie. Vervolgens neemt An je mee naar haar atelier* waar haar uitgebreide collectie zich bevindt. Hier zal ze haar enorme kennis over de geschiedenis, de vorm en het maakproces van antieke Nederlandse quilts en hun geschiedenis vertellen en alle overige vragen beantwoorden. Na afloop serveert An “een sapje met een knabbel”.

*Het atelier ligt op de tweede verdieping. Voor de eerste verdieping is er een traplift aanwezig, maar de tweede trap moet gelopen worden.

Let op! TC op locatie is alleen toegankelijk voor leden

Verwante berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.