Menu Sluiten

Over ons

De Textielcommissie draagt bij aan het behoud van het textiele erfgoed door een platform en netwerk te bieden aan haar leden, door het organiseren van symposia en excursies en het publiceren van Studies in Textiel. Daarmee zet zij de missie voort van de in 1962 opgerichte Textielcommissie Musea, waaruit zij is voortgekomen. De Textielcommissie bestaat uit:

Ook een bijdrage leveren? Kijk bij onze vacatures.

Bestuur

De Stichting heeft een bestuur van tenminste vijf personen. Bestuursleden zijn afkomstig uit de doelgroepen conservering en restauratie, (kunst)historisch en (natuur)wetenschappelijk onderzoek, antropologie en materiële cultuur, kunstnijverheid en design, technologie en industrie, onderwijs en cultureel erfgoed. Het bestuur vergadert zes keer per jaar. Het huidige bestuur bestaat uit:

Redactie Studies in Textiel

Herman den Otter
hoofdredacteur

Marijke de Bruijne
redactielid

Mattanja Coehoorn
redactielid

Renée Nieuwenstein
redactielid

Sterre van der Weerd
redactielid

Vacatures

Redactieleden gezocht!

Na vele jaren actief te zijn geweest als redactieleden voor Studies in Textiel, hebben Trudy Langeveld-van Lith, Netty Cassee en Ingrid Bettonville afscheid van ons genomen. Ook Ellen van den Berg heeft als hoofdredacteur met ‘Lots of Lace’ haar laatste Studies in Textiel afgeleverd. Wij bedanken hen vanzelfsprekend hartelijk voor het vele werk dat zij gedaan hebben. Het betekent ook dat wij, naast de inmiddels nieuw gevonden redactieleden Renée Nieuwenstein en Sterre van der Weerd, op zoek zijn naar mensen die per editie van de Studies één of twee artikelen willen redigeren. Als je beschikt over een goede taalvaardigheid in het Nederlands (en liefst ook in het Engels) en daarmee graag een bijdrage wilt leveren aan Studies in Textiel, laat ons dit dan weten via redactie@textielcommissie.nl of h.denotter@outlook.com. Voor meer informatie over de inhoud van het redactiewerk kan uiteraard ook een mailtje worden gestuurd.

Iedereen bij de Textielcommissie is vrijwilliger, ook het bestuur. Wij hebben altijd behoefte aan enthousiaste mensen die ook graag een bijdrage willen leveren. Denk aan:

  • helpen met de organisatie van een symposium
  • schrijven of redactie voor Studies in Textiel
  • bestuurslid worden
  • of gewoon een een tip hebben, voor een symposiumonderwerp of Studies in Textiel

Ben je geïnteresseerd? Mail ons via info@textielcommissie.nl.