Menu Sluiten

Over ons

De Textielcommissie draagt bij aan het behoud van het textiele erfgoed door een platform en netwerk te bieden aan haar leden, door het organiseren van symposia en excursies en het publiceren van Studies in Textiel. Daarmee zet zij de missie voort van de in 1962 opgerichte Textielcommissie Musea, waaruit zij is voortgekomen. De Textielcommissie bestaat uit:

Ook een bijdrage leveren? Kijk bij onze vacatures.

scheidings zigzag.png

Bestuur

De Stichting heeft een bestuur van tenminste vijf personen. Bestuursleden zijn afkomstig uit de doelgroepen conservering en restauratie, (kunst)historisch en (natuur)wetenschappelijk onderzoek, antropologie en materiële cultuur, kunstnijverheid en design, technologie en industrie, onderwijs en cultureel erfgoed. Het bestuur vergadert zes keer per jaar. Het huidige bestuur bestaat uit:

scheidings zigzag.png

Redactie Studies in Textiel

Ellen van den Berg
hoofdredacteur

Ingrid Bettonville
redactielid

Marijke de Bruijne
redactielid

Marjan Blomjous
redactielid

Nettie Cassee
redactielid

Mattanja Coehoorn
redactielid

Trudy Langeveld–van Lith
redactielid

scheidings zigzag.png

Vacatures

Iedereen bij de Textielcommissie is vrijwilliger, ook het bestuur. Wij hebben altijd behoefte aan enthousiaste mensen die ook graag een bijdrage willen leveren. Denk aan:

  • helpen met de organisatie van een symposium
  • schrijven of redactie voor Studies in Textiel
  • bestuurslid worden
  • of gewoon een een tip hebben, voor een symposiumonderwerp of Studies in Textiel

Ben je geïnteresseerd? Mail ons via info@textielcommissie.nl.

scheidings zigzag.png

Hoofdredacteur

Wie zoeken we? 

Wij zijn op zoek naar een sprankelende hoofdredacteur met kennis en affiniteit met de wereld van textiel voor de twee jaarlijkse uitgave Studies in Textiel. Bij voorkeur heeft hij/zij ervaring met het redactionele proces, is resultaatgericht en organisatorisch sterk.

Studies in Textiel

Van elk symposium worden de bijdragen gepubliceerd in een thema uitgave in de serie Studies in Textiel. Een redactie bestaande uit redacteurs, een beeldredacteur, een eindredacteur en een hoofdredacteur draagt zorg voor de kwaliteit van de publicatie. 

Taken

  • Coördinatie aanlevering artikelen van de auteurs
  • Coördinatie redactie en beeldredactie
  • Coördinatie vormgeving i.s.m. met de uitgever
  • Onderhouden contact met de uitgever

Wij bieden

Een interessant netwerk van inspirerende en enthousiaste mensen die samen een enorme passie hebben voor textiel en deze zoveel mogelijk wil delen met anderen. Creativiteit, organisatietalent, communicatie en nieuwsgierigheid zitten in ons DNA.

Reacties

Voelt u zich aangesproken, of heeft u vragen naar aanleiding van deze vacature? Reacties en vragen graag naar Sjouk Hoitsma via info@textielcommissie.nl

De textielcommissie draagt bij aan het behoud van het textiel erfgoed door het bieden van een platform en netwerk aan haar donateurs, het organiseren van symposia en excursies en het publiceren van artikelen, sinds 1962. De textielcommissie is een vrijwilligersorganisatie. 

De hoofdredacteur wordt ook niet betaald.

De textielcommissie biedt een netwerk aan professionals, specialisten, studenten en geïnteresseerden in textiel in uiteenlopende disciplines: conservering en restauratie, (kunst-) historisch onderzoek, natuurwetenschappelijk onderzoek, kunst en kunstnijverheid, mode en design, antropologie en materiële cultuur, technologie en industrie, onderwijs en cultureel erfgoed. 

We organiseren twee keer per jaar een symposium over een textiel thema dat vanuit de diverse disciplines wordt belicht met presentaties door professionals. Hier vind je kennis, ervaring en inspiratie en ontmoet je collega’s en mede – geïnteresseerden.